Jaarlijks zijn er in Nederland 41.000 ziekenhuisopnames die te maken hebben met medicijnonveiligheid. Volgens een publicatie van het Utrechtse Institute for Pharmaceutical Sciences was dit in 19.000 gevallen vermijdbaar geweest. Er is een bedrag van 85 miljoen euro mee gemoeid. Medicijnonveiligheid heeft haar oorsprong in verschillende facetten van het medicatieproces, zoals; interacties, dubbelmedicatie, ondermedicatie maar ook gebrekkige therapietrouw speelt hierin een belangrijke rol.
Dank voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. We zullen u opnemen in onze distributielijst zodat u onze volgende nieuwsbrief ontvangt
Oops,er ging iets mis. Probeert u de mail later nogmaals te versturen. Onze excuses
Meedoen aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. Om onderzoek te kunnen doen naar medicijnveiligheid met datascience is veel data nodig. Deze data wordt verzameld met fitnesstrackers. Voor dit onderzoek worden Fitbit fitnesstrackers in bruikleen ter beschikking gesteld. Als u na drie maanden graag langer mee wil doen en de Fitbit wilt behouden dan bieden wij u aan om de Fitbit tegen een gereduceerd tarief van ons over te nemen. Als u hem inlevert reinigen en resetten wij hem en geven we hem aan iemand anders in bruikleen.
Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Auke de Leeuw, directeur en eigenaar van het bedrijf Annovating B.V. Samen met SmartMed B.V. voeren wij dit onderzoek uit naar medicijnveiligheid.
Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en ben lange tijd actief geweest in directiefuncties in de installatietechniek. Sinds 2017 heb ik een eigen bedrijf in de medische ICT. Het werken in de gezondheidszorg geeft mij veel voldoening. Werken met en voor mensen is mijn passie.